Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο HERNANDEZ ANTI TOY SPIES

Ο Yonny Hernandez στη θέση του Ben Spies
Θα οδηγήσει τη Desmocedici της Pramac Ducati
Ο Yonny Hernandez θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ben Spies για το υπόλοιπο της σεζόν στους αγώνες του MotoGP season στην ομάδα της Pramac Ducati.

Ως τώρα αντικαταστάτης του Spies σε όσους αγώνες χρειαζόταν ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, όμως πλέον η τόσο συχνή συμμετοχή του στους αγώνες απλά άλλαζε τον ρόλο του ως δοκιμαστή και οδηγού εξέλιξης. 

Καθώς η ανάρρωση από το σερί των τραυματισμών του Spies δεν δείχνει να έχει τέλος, έπρεπε να βρεθεί λύση ώστε να αποδεσμευτεί ο νεαρός Ιταλός από τη «μόνιμα περιστασιακή» εμπλοκή του. Και να προχωρήσει με την εξέλιξη των Ducati που εξ αυτού έχει μείνει πίσω.

Η λύση δόθηκε με την ένταξη του κολομβιανού Jonny Hernandez στις τάξεις της «junior» ομάδας της Ducati. Οδήγησε την Pramac Ducati στις δοκιμές μετά τον αγώνα στο Misano και πλέον έχει στα χέρια του την καλύτερη ευκαιρία για το μέλλον του.


Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος θα αντικαταστήσει τον Hernandez στην ομάδα PBM όπου αγωνιζόταν μέχρι σήμερα στα MotoGP με μία Aprilia ART. O Michael Laverty είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για το υπόλοιπο της χρονιάς, ίσως και για το 2014.

Ο Hernandez δήλωσε ενθουσιασμένος από τη μοτοσυκλέτα και ζήτησε χρόνο να εξοικειωθεί μαζί της. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο δυνατή από τη δική μου. Τα ηλεκτρονικά της είναι εντελώς διαφορετικά και θα χρειαστεί να αλλάξω τον τρόπο που οδηγώ για να πάω πιο γρήγορα».

«Σήμερα οδήγησα την καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει στη ζωή μου και τα πήγα αρκετά καλά. Ήδη έχω κάνει καλύτερους χρόνους απ’ ό,τι με τη μοτοσυκλέτα που οδηγώ, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να γίνω πραγματικά ανταγωνιστικός».

Τι σημαίνουν όμως όλες αυτές οι ανακατατάξεις για το μέλλον του Ben Spies; Ο Τεξανός έχει συμβόλαιο με τη Ducati μέχρι το τέλος του 2014, όμως η μακρόχρονη απουσία του λόγω τραυματισμών έχει δημιουργήσει κάποια ένταση στην ομάδα της Pramac. 

Οι φήμες λένε ότι αν ο 25χρονος Κολομβιανός «κουμπώσει» επάνω στη Desmosedici και προσαρμοστεί, είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα και για το 2014. Ωστόσο αυτό θα σημαίνει ένα ακριβό για τη Ducati «σπάσιμο» του συμβολαίου με το Spies. Ένα σενάριο όχι και τόσο ευγενές, όχι όμως και απίθανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου