Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ Honda

Σκέψεις για μικρό σπορ μοντέλο από τη Honda
Θα εφοδιάζεται με έναν οικονομικό τετρακύλινδρο κινητήρα
Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, ωστόσο από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές προκύπτει ότι η Honda ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα νέο μικρό σπορ μοντέλο 900 κιλών, το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν οικονομικό τετρακύλινδρο κινητήρα (1,3 ή 1,5 λτ.). 

Επίσης, το μικρό, αλλά ισχυρό μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Λέγεται ότι το συγκεκριμένο entry-level μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα αποτελεί δυνατό ανταγωνιστή του Subaru BRZ, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται στα τέλη του 2015, ή στις αρχές του 2016.

Από την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα δούμε τη νέα γενιά του Honda Civic Type-R μέσα στο 2015. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε από τη ιαπωνική φίρμα ότι το ισχυρό μικρομεσαίο μοντέλο θα «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 280 ίππους. 

Από τις λίγες πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο Type-R θα φέρει τετραπλή απόληξη εξάτμισης, μία εντυπωσιακή πίσω αεροτομή και μεγαλύτερους τροχούς από την προηγούμενη γενιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου